Σάββατο 16 Ιουνίου 2018


drums: Νούλης , κλαρινιστας: Αυγερινός Γιώργος, φωνή: Χρήστος Ζαγοράκης ,
bouzouki 1: Γιάννης Δ. Αυγερινός, bouzouki 2: Λάκης Βενέτης, αρμόνιο: Γιώργος Καρατζοβάλης

Ο Γεώργιος Αυγερινός (1934-1989) όταν ήταν παιδάκι δεν ήξερε αν θα γίνει μουσικός όμως όταν έβοσκε τα κατσίκια του χωριού (τότε τα έβοσκαν οι οικογένειες με την σειρά) είχε φτιάξει μια φλογέρα και έπαιζε σκοπούς. Μπορούσε επίσης να παίζει μουσικούς σκοπούς με φύλλα δέντρων.

Την απόφαση να γίνει κλαρινιστας την πήρε όταν είδε πρώτη φορά την μουσική μπάντα της Αρναιας. Αμέσως πήρε την απόφαση να γραφτεί στην μπάντα, εκεί είχε δάσκαλο τον μαέστρο Βρανικα. Ήταν αυστηρός δάσκαλος και κάποιες φορές χτυπούσε με την μπαγκέτα τα δάχτυλα πάνω στο κλαρίνο (εκείνα τα χρόνια οι δάσκαλοι ήταν πολύ αυστηροί).

Όταν μεγάλωσε ακόμα εργασιακά ήταν εργάτης και σαν εργάτης έφυγε στην Γερμανία. Η ειδοποίηση ότι αρρώστησε πολύ η μητέρα του τον έκανε να επιστρέψει πρόλαβε όμως να αγοράσει ένα καλό κλαρίνο από την Γερμανία. Αργότερα με το κλαρίνο πήγε στην Θεσσαλονίκη στο καφενείο των μουσικών να γνωριστεί με μουσικούς να μάθει από αυτούς και να συνεργαστεί μαζί τους.
Βιολί: Καραθανάσης Παναγιώτης, Κλαρίνο Αυγερινός Γεώργιος

Όταν παντρεύτηκε στο Παλαιοχωρι συνεργαζόταν με τους ντόπιους μουσικούς και ξεκίνησε σαν δάσκαλος των ανιψιων του στο μπουζούκι και στην κιθάρα. Αργότερα δίδαξε και τα παιδιά του μπουζούκι και κιθάρα και συνεργάστηκε μαζί τους σε όλη την δεκαετία του '80. Ήταν πολύ καλός κλαρινιστας αλλά και καλός δάσκαλος στο μπουζούκι γιατί βάσιζε την διδασκαλία του στις αρχές της θεωρίας της μουσικής που ήξερε χρησιμοποιωντας τις ανάλογες μεθόδους των οργάνων.



κλαρινίστας: Αυγερινός Γεώργιος, drummer: Βασίλης Κουτσός από τα Βράσταμα Χαλκιδικής,
ηλεκτρική κιθάρα: Αυγερινός Νίκος, μπουζούκι: Αυγερινός Ιωάννης, βιολί: Καραθανάσης Παναγιώτης

Στη μουσική του πορεία είχε συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και από Θεσσαλονίκη και από Χαλκιδική. Αλλά το οικογενειακό του σχήμα ήταν το πιο επιτυχημένο από όλα!


κλαρινίστας: Αυγερινός Γεώργιος, drummer: Βασίλης Κουτσός από τα Βράσταμα Χαλκιδικής,
ηλεκτρική κιθάρα: Αυγερινός Νίκος, μπουζούκι: Αυγερινός Ιωάννης, τραγουδιστής Δημήτρης Γκουβέλης από την Συκιά Χαλκιδικής

Αρχείο : Αυγερινός Γ. Ιωάννης